Monday, 28 January 2013

Wednesday, 9 January 2013

Tarbiyah hati itu penting sebenarnya...

........السلام عليكم و رحمة الله وبركته......


Sekarang, jam menunjukkan pukul 01:50am. 
Melor_kasturi tiba2 tergerak hati nak masuk kat blog saya ni...idea banyak nak dikongsikan pada semua.. ada yang berkaitan dengan topik2 kitorg kat dalam kelas...ada berkenaan dengan isu2 semasa yang dah semakin banyak merapunya sehingga melor_kasturi rasa sangat takut nak berhadapan dengan dunia luar. Tapi apakan daya, kita memang tak boleh lari daripada tanggungjawab kita sebagai seorang manusia.

Haaa...ni ada satu cerita yang Melor_kasturi nak kongsikan ngan korang, <<<<ceriata ke???>>>> 
Cenggini...apa yang Melor_kasturi nak coret lepas ni adalah "Soal Hati" tapi bukan yang kat dalam filem yang kakak saya (kak Erra Fazira) lakonkan tu...hehehe...jangan marah eayyy korang...saje je...Melor_kasturi sangat meminati Erra Fazira... tapi xde la fanatik sangat....fanatik....fanatik...fanatikkkkkkk....fanatik nya duniaku....xde la sampai camtu sekali...tu abg2 encem dari kump KRU yg nyanyi....korang kenal gak eayyyy??? sama la kita...

adoyaiiiii...
panjang berjela-jela plak ehhhhh....
sorry....ok...ok...kita sambung....siyessssss...

Sebenarnya kan, Melor_kasturi sekarang sedang dalam dilema....sebabnya...Melor_kasturi ada la berkenalan dengan seorang cowok <<<indonesian plak dah>>> lebih kurang lima bulan cenggitu ehhh...tapi melalui salah satu laman sosial...hanya disebabkan oleh kondisi <<<<hehe...best jgk kan guna bahasa indonesia ni...lemah-lembut jerrrr bunyi nye>>>> Melor_kasturi pada masa tu yang masih lagi terkontang-kanting umpama berada di tengah2 lautan yang x tau di mana arah menuju ke tebingan....Mula-mula tu kitorg berbalas-balas komen...lepak kat 'page' dia...dia lepak kat page Melor_kasturi...begitulah...sampai setiap kali 'online' tu mesti cepat2 bukak bahagian 'notification'...masa tu kitorg berkenalan dalam bulan puasa...so masa sahur tu memang berkesempatanlah nak 'check notification' & 'update status"....persahabatan kitorg akhirnya semakin akrab...sehingga la menjelangnya hari raya...kitorg pun balik bercuti....katenye dia tak balik beraya di kampung sebab kerja...pasal tu malas nak citerrrr...yang Melor_kasturi nak 'share' di sini ialah tentang hubungan kitorg yang hanya di alam maya sahaja...dan tidak pernah bersua muka...sampai lah sekarang....berhubung pun kitorg jarang.....Melor_kasturi pun x pasti apa puncanya.....

Sebenarnya kan, melalui perkenalan kitorg tu Melor_kasturi dapat merasakan sedikit kebahagiaan....<<<<sikit je la..sebab dia setakat kawan saje ponnn...>>>

Tapi...benar kata otg...disangkakan panas sampai ke petang rupa-rupanya hujan sampai di tengahari.....

Persahabatan kitorg tidak semesra dahulu....Melor_kasturi sebagai seorang wanita memang teruji sangat naluri kewanitaan saya....

Mana tak nya....mula-mula perkenalan kitorg tu...selalu je berhubung, diala yang selalu menghubungi Melor_kasturi...katanya dia rasa bosan kalau x berborak dengan saya...sampaikan saya seolah-olah tidak mempedulikan dia.....

tapi sekarang semuanya hambar...berlalu macam tu sahaja...terbang bersama angin yangmenyapa pipi ini....

Dalam hati hanya Allah sahaja yang tahu....

korang tau tak caner hati dan perasan saya...mula-mula tu memang sakit sangat....kecewa....benci...marah...geram....menyesal....bengang.....pendek kata semua perasaan marah sedang beraja dalam hati saya.....

Lupa nak bagitau...emak dan bapak pun tau jgk tentang persahabatn yg kitorg bina tu..Emak jer bagi respon negative...Emak x percaya dengan dia...Melor_kasturi pun x marah kan Emak...Emak lebih pakar dalam hal ini....Naluri Seorang ibu....Kuat dan kadang2 tepat....Melor_kasturi percaya tentang itu....


ok..sambung balik...sekarang Melor_kasturi didik hati supaya bersangka baik dengan ketentuan Allah...mungkin Melor_kasturi dan dia tidak berjodoh...mungkin ada la sebab2nya kot...

Melor_kasturi pujuk hati, Allah sayang kan Melor_kasturi...sebab tu dia x kekalkan hubungan Melor_kasturi dengan dia...

Sebabnya jugak Allah sudah tetapkan seseorang yang lebih baik untuk hidup bersama Melor_kasturi dalam menjalani perintah ibadah Allah s.w.t...
<<<<demi Allah...Melor_kasturi sebak tatkala menulis yang satu ni>>>>

Melor_kasturi jugak selalu dipesan oleh kakak yang paling disayangi...kalau nak cari suami<<<<direct jerrr eayyyy>>>biar la dia boleh jaga Melor_kasturi...boleh terima adik-beradik Melor_kasturi dan yang paling penting yang boleh terima emak&bapak Melor_kasturi....itu yang penting....
kakak pesan sekarang x perlu nak memilih sangat...walau siapa pun bakal suami mu...apapun pekerjaannya<<<<jgn salah faham eayyyy>>>>kalau dia x keja 'goverment' sekalipun asalkan dia rajin bekerja....dan boleh jaga Melor_kasturi...

Begitu lah antara kata2 keluarga Melor_kasturi sebagai kata semangat agar x perlu bersedih lagi....

Sekarang hati Melor_kasturi sudah boleh menerima hakikat bahawa semua yang hadir dalam hidup Melor_kasturi selama ini hanya lah sekadar bayangan sahaja...yang akan lenyap menjelang nya malam...

rasanya setakat ini sahaja coretan Melor_kasturi mengenai tarbiyah hati ni k...
ada masa Melor_kasturi update kan lagi tentang perkembangan kisah suka dan duka Melor_kasturi dalam mencari....cinta.....


sayang semuanya...